האם עסקת ליסינג מתאימה לעסקים קטנים?

אם אתה בעל עסק קטן ושוקל לקחת רכב ליסינג, הכתבה הזאת בשבילך. מאז חדירת תחום הליסינג לארצנו, כ-70 אחוז מכלל הרכבים החדשים שעולים מדי שנה על הכבישים הם רכבי ליסינג. מכאן, שהחלק הארי של הרכבים, בהם מצטיידים הארגונים והעסקים, הם רכבים שנרכשו בעסקאות ליסינג, ולא בכדי.
השיקולים העסקיים בבחירת עסקת הקנייה
בצומת ההחלטה של ארגון או עסק, בכל גודל שהוא, נשאלת השאלה באיזו דרך כדאי לבצע עסקת קנייה של רכבים חדשים. כדי לבחור בדרך המתאימה מומלץ להתייחס למספר נקודות:
יתרת מזומנים
 - האם יש בקופת המזומנים של העסק מספיק מזומן כדי להצטייד ברכבים הדרושים לתפקוד העסק? כמו כן, האם לאחר ביצוע העסקה במזומן עדיין תישאר בעסק כמות לא מבוטלת של מזומנים לפעילות השוטפת?
זמינות כוח אדם לטיפול ברכבים - האם יש בעסק כוח אדם מתאים, שיטפל בכל פעם בהצטיידות ברכבים המתאימים ביותר לארגון, זאת תוך הכרת שוק הרכב מלפני ומלפנים, ולאחר מספר שנים במכירה שלהם, באופן יעיל וללא פגיעה בפעילות השוטפת?
רכישת רכב חדש או ישן - האם הצטיידות ברכב משומש היא בכלל אפשרות עבור העסק? האם הארגון מעוניין להתמודד עם הוצאות בלתי צפויות במהלך אחזקת הרכב, או שהוא מעדיף הוצאה קבועה וידועה על פני ציר הזמן?

רכישת רכב מסחרי קטן לעסק

עסקים קטנים רבים משתמשים ברכב מסחרי קטן לצורכי עבודה לדוגמא טכנאים, נגרים, נגנים המובילים ציוד הגברה וכלי נגינה, ועוד. העסקים הקטנים מהווים למעשה 90% מהעסקים בארץ. למרות השימוש ברכב המסחרי הקטן, הטנדרון, לעבודה הוא מסווג היום מבחינת רשויות המס כרכב פרטי. המשמעויות של סיווג זה הן שהמע"מ על הרכב אינו מוכר, שיש לשלם בגינו שווי שימוש ושהפחת בגינו הוא רק 15%בשנה. את מסירות הרכבים המסחריים הקטנים מובילה בשנים האחרונות הסיטרואן ברלינגו. בקבוצה זו ניתן למצוא גם את הרנו קנגו, פיאט דובלו , פיג'ו פרטנר, פולקסווגן קאדי ועוד. היתרון הבולט של רכב מסחרי קטן הוא ביכולת העמסה שלו והמחיר הנמוך יחסית בהשוואה לרכבים מסחריים גדולים יותר.

אז איך בכל זאת ניתן להכיר בהוצאות ? בעלי עסקים רבים אינם מודעים לכך שעסקת ליסינג מספקת חשבונית שכירות חודשית שהנה הוצאה מוכרת. במקום לקזז פחת של 15% בשנה ניתן למעשה ליהנות מ"פחת מואץ", רוב עסקאות הליסינג נמשכות בין 3 ל 5 שנים ומעניקות חשבונית שכירות המוכרת כהוצאה לעומת רכישה בין אם במזומן או בהלוואה בנקאית אז ניתן לקזז את הרכב ב 7 שנים ו 8 חודשים. יתרון נוסף של של עסקת ליסינג הוא שבתום התקופה ניתן להחזיר את הרכב לחברת הליסינג ובכך למנוע תשלום מס רווח הון בהחלפה הבאה.

איזו עסקת ליסינג מתאימה לעסק קטן? ישנן 3 עסקאות ליסינג בולטות: ליסינג מימוני ל- 60 חודשים, ליסינג תפעולי מלא וליסינג תפעולי חלקי . ליסינג מימוני הוא עסקה ל- 5 שנים אשר מתאימה בעיקר לרכב שאינו נוסע ק"מ גבוה ולחברות בע"מ (לעוסק מורשה העסקה צריכה להמשך 80 חודשים) . ליסינג תפעולי מלא מתאים בעיקר לחברות בעלות צי רכבים גדול אשר מצריך טיפול והתעסקות רבה. עסקת ליסינג תפעולי חלקי נמשכת לרוב 36-44 חודשים, היא מתאימה לעסקים שמסוגלים לדאוג לתחזוקת הרכבים עצמאית ועל ידי כך היא מאפשר לעסק ליהנות מפחת מואץ הן לחברה בע"מ והן לעוסק מורשה.

לסיכום, למרות שהרכבים המסחריים הקטנים הם למעשה רכב עבודה לכל דבר ולמרות שמצהרים על עידוד ותמיכה לעסקים קטנים בפועל רשויות המס אינן מכירות ברכבים אלו ,המשמשים בעיקר את העסקים הקטנים, כרכבים לצרכי עבודה. על רקע זה, בולט יתרון המיסוי של עסקת ליסינג לעסקים.

היתרונות בעסקת ליסינג לעסק שלך

עצה שלנו - בדיוק כמו שקונים ארוחת צהריים במסעדה, כך כדאי שמומחים למכוניות יטפלו ברכבי העסק, וכאן בדיוק נכנסת לתמונה חברת הליסינג.

תנאי תשלום והון פנוי -
 מרגע שיש בעסק הון פנוי הוא מופנה ליצירת ערך, האפשרות לקבלת אשראי חוץ בנקאי מחברת הליסינג היא פיתרון משתלם ונכון עבור עסקים קטנים.

עסקה גמישה - בניגוד ל רכישת רכב במזומן, עסקת ליסינג הינה גמישה ומאפשרת לחוכר להחליט מהי המקדמה אותה הוא משלם ומה גובה התשלום החודשי. ואף בתום תקופת ההצטיידות, אם הוא מעוניין להשאיר אצלו את הרכב במחיר הזדמנותי ולהוסיף תשלום ידוע מראש כדי לרוכשו או להתקדם לרכב הבא.

תנאי מימון - מאחר וחברת הליסינג זוכה לתנאי רכישה נוחים עקב הנחת כמות, יכולה חברת הליסינג לסבסד את הריבית ולהציע ללקוח תנאי מימון נוחים מאלו שהבנק מציע ואף עסקאות ללא ריבית כלל.

מגוון אפשרויות רכישה - ליסקאר מציעה גם אפשרויות שונות של עסקאות ליסינג לעסקים קטנים, ובכך למעשה פוטרת אותו מהקצאת זמן וכוח אדם לטיפול בנושאים לוגיסטיים, ומסייעת לו באמצעות מומחיה ואנשי המקצוע שלה לבחור את העסקה, שתהיה הכי מתאימה עבורו. 

רכב חדש ומפנק - עסקת הליסינג מבטיחה ללקוח נסיעה ברכבים חדשים עם אחריות יצרן, ובכך מצמצמת למינימום איבוד זמן יקר והוצאות כספיות כתוצאה מתקלות האופייניות לרכבים משומשים.

לסיכום, אם נחזור רגע לצומת ההחלטות, כמנהל עסק קטן בוודאי אתה מזדהה עם הרצון להתמקד בקידום העסק שלך בלי להקדיש זמן מיותר ויקר לטיפול ברכבים. לכך מצטרף השיקול הכלכלי של עסקת ליסינג, המאפשרת להתחדש ברכב חדש כל הזמן בתנאי תשלום נוחים, המשאירים לעסק רזרבות מזומן לפיתוח והשקעה.

 

* אי עמידה בתשלומים עלולה לגרור ריבית פיגורים והליכי הוצל"פ

 

כתבות ליסינג נוספות